Zoeken Zoeken
Menu
Terug

Polikliniek bipolaire stoornis

Het Expertisecentrum Depressie helpt ook mensen met bipolaire stemmingsklachten. Bij de Polikliniek Bipolaire Stoornis kunnen mensen terecht die al langer last hebben van stemmingswisselingen. Naast periodes waarin je je normaal voelt, kunnen er momenten zijn waarin je je somber of juist erg druk voelt.

Nijmeegsebaan 61, Gebouw de Valkenberg (2e verdieping)
Nijmegen

Informatie over de behandeling

Aanmelden en verwijzen - +

Je kunt jezelf niet aanmelden bij het Expertisecentrum Depressie. Je huisarts kan dit voor je doen via Zorgdomein of VIP-live. Er kan een wachtlijst zijn voor aanmelding bij het expertisecentrum. Kijk op onze wachttijdenpagina voor de actuele wachttijden.

Ben je benieuwd naar de reviews van onze cliënten? Kijk dan eens op Zorgkaart Nederland

De behandeling - +

Bij het Expertisecentrum draait herstel om meer dan alleen minder klachten. Het gaat ook om je weer goed voelen over jezelf en je relaties. We helpen jou en je omgeving om hiermee om te gaan. Je leert meer over de bipolaire stoornis en samen maken we een plan om stemmingswisselingen vroeg te herkennen en te voorkomen. Medicijnen, therapie en beweging (zoals runningtherapie) helpen je stemming stabiel te houden. Soms gebruiken we ook lichttherapie.

Aantal behandelingen - +

Hoe vaak je afspraken hebt, hangt af van hoe het met je gaat. In het begin, en vooral als het niet zo goed met je gaat, heb je vaker afspraken, bijvoorbeeld eens per twee weken. Gaat het beter? Dan zijn er minder afspraken nodig, zoals eens per 3 of 6 maanden.

Onze behandelaren - +

Tijdens de behandeling van je bipolaire stoornis werk je met een team van verschillende deskundigen. Dit team bestaat uit een psychiater, verpleegkundig specialist GGZ, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige, psycholoog en runningtherapeut. Soms vragen we ook hulp van een systeemtherapeut of een psychomotore therapeut. Zo kunnen we je zo goed mogelijk helpen met jouw vragen.

Handige links - +

Betrouwbare bronnen voor informatie zijn:

Nazorg (hulp na de behandeling) - +

Als je stemming langere tijd (bijvoorbeeld 2 jaar) stabiel is, kijken we of je behandeling misschien weer door de huisarts kan worden overgenomen. Als de behandeling niet het gewenste resultaat heeft gehad, kunnen we besluiten dat verdere behandeling bij ons niet meer zinvol is. We zoeken dan samen met jou naar geschikte nazorg of verwijzen je door naar een andere afdeling.