Expertisecentrum Depressie
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur
Bij het Expertisecentrum Depressie helpen we volwassenen die al lange tijd last hebben van een depressie en waarbij eerdere behandelingen niet genoeg hebben geholpen. Vaak zijn de klachten erg zwaar of houden verschillende problemen elkaar in stand. We behandelen ook mensen met een bipolaire stoornis, waarbij stemmingen sterk kunnen wisselen tussen somber en erg energiek.
We helpen je door met je mee te denken, je te ondersteunen en samen te kijken naar manieren om weer actief te worden. We onderzoeken welke stappen in jouw behandeling het beste passen en je kunnen helpen. Zo werken we langzaam aan het verbeteren van je mentale en lichamelijke gezondheid.
Expertisecentrum Depressie heeft het TOPGGz-keurmerk. Bij TOPGGz krijg je hulp als eerdere behandelingen niet goed hebben geholpen. Als je van buiten de regio komt, moet er misschien al een behandelaar in jouw buurt zijn. Zo kunnen we goed samenwerken en de behandelingen beter laten aansluiten. Bekijk voor meer informatie onze TOPGGz pagina.
Je kunt je niet zelf aanmelden. Een verwijzer kan je aanmelden via Zorgdomein. Bekijk als verwijzer de pagina hulp voor verwijzers voor meer informatie voor het aanmelden bij het expertisecentrum.
Een second opinion is een mening van een andere specialist dan degene die je behandelt. Twijfel je aan de mening of de behandeling die je eigen specialist voorstelt? Dan kun je om een second opinion vragen. Voor een second opinion heb je van niemand toestemming nodig, ook niet van je eigen behandelaar. Het is wel goed om je behandelaar te vertellen dat je een second opinion gaat vragen.
Bekijk onderaan deze pagina de verschillende Second Opinion formulieren.
De praktijk en het wetenschappelijk onderzoek zijn bij Pro Persona sterk met elkaar verbonden. We doen ook onderzoek naar depressie. De onderzoeken naar depressie zijn te bekijken op onze Research pagina.
Behandelaren kunnen contact opnemen met het Topreferente netwerk Hardnekkige depressie voor collegiale hoogspecialistische consultatie en second opinions. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen stellen over diagnoses, behandelingen of medicatie bij cliënten met blijvende depressieve klachten. Bij een second opinion kan een expert meekijken als het gaat om de behandeling of diagnose van een cliënt. Om hier meer over te lezen, bezoek onze consultatiepagina.